KyraCoacht
Ieder zijn plek
by Kyra Stefels on November 1st, 2016

Het klinkt zo eenvoudig: ieder zijn plek.

En hoe doe je dat dan? Je plek innemen, een ander zijn plek laten innemen? Het heeft te maken met grenzen bewaken, voelen dat je er mag zijn, dat je een grens mag aangeven, dat je mag gaan staan voor wat je vindt en ook dat je een ander ruimte kan geven om zijn of haar grenzen aan te geven en zijn of haar mening te geven.

In ieder traject, particulier of zakelijk, komt dit thema terug. Het is een universeel thema dat gaat om geven en nemen, om veiligheid ervaren, om jezelf te mogen zijn en deep down de behoefte van ieder mens om zichzelf te willen zijn met mooie kanten en ook de schaduwzijde.

Waar het botst, daar vonkt het! Wellicht cliché maar bij die mensen in je omgeving, privé of zakelijk, heb je het meest te halen. Ook ik loop daar tegen aan. Hoe komt het toch dat de irritatie bij bepaalde personen zo hoog oploopt? Wat maakt nu dat het zo lastig is voor mij om hier dan toch door te ademen?

Pas op het moment dat de emmer bijna overloopt, gaat het lichtje branden: die eigenheid, het volkomen ongeremd zijn in het geven van hun mening, het volledig gaan voor hun eigen doel, het niet stilstaan bij wat een ander zou willen.... het is mijn andere pool. En ik vind daar wat van.

En dan komt er rust, meer rust. Dat is wat het is, en ik heb daar wat te halen, wat te leren. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Ik leer hier weer mijn grenzen te voelen en aan te geven, mijn plek in te nemen. Ik leer hier ook om mensen in hun waarde te laten, het is wat het is. Zij doen het op hun manier en hebben ook bij mij wat te halen: duidelijkheid, een inzicht in wat anderen zouden willen, dat meer wegen naar Rome leiden.

En de kunst is dan om toch samen in Rome aan te komen, het is zo'n prachtige plek!


Posted in not categorized    Tagged with no tags


0 Comments

Leave a Comment