KyraCoacht
Me, myself and I
by Kyra Stefels on February 26th, 2016

Wat is dat toch, met onszelf niet bovenaan ons eigen lijstje kunnen zetten.

Zo vanzelfsprekend eigenlijk en toch zo moeilijk. Hoe vaak merk ik zelf dat ik weer ergens onderaan mijn eigen lijstje bungel. Dat ik weer ben opgegaan in de drukte van alledag en alle logistieke schema's van werk en gezin.

Hoe vaak merk ik zelf dat ik het welbevinden van anderen als excuus neem om niet goed voor mezelf te zorgen. Want ik zorg toch goed voor de mensen om mij heen, en dus is er geen probleem.

En als dat dan even een tijdje zo is gegaan, komt gelukkig toch de vraag: en ik dan? En nog een keer: en ik dan? En nog een keer: EN IK DAN? En bij die derde of vierde of vijfde keer als ik mezelf de vraag in hoofdletters stel, komt er ook een antwoord. Van binnenuit.

Ja! Ik mag ook iets willen. Ja! Ik mag ook iets vinden! En ja! Ik mag er ook zijn. En daarmee komt dan weer de ruimte, voor mezelf en ook voor alle anderen waar ik zoveel van hou. Het begint en eindigt als altijd weer bij mezelf. Als ik goed voor mezelf zorg, heb ik de ruimte om goed voor anderen te zorgen. Als ik aardig ben voor mezelf, heb ik de ruimte om aardig te zijn voor de mensen om mij heen. Als ik niet zoveel hoef van mezelf, heb ik de ruimte om anderen meer te laten zijn.

Zo vanzelfsprekend en toch zo moeilijk. Me, myself and I, daar begint het mee en daar eindigt het mee. Fijn om te weten dat ik het zelf in de hand heb.
 


Posted in not categorized    Tagged with no tags


0 Comments

Leave a Comment