KyraCoacht
Dwaallichtje
by Kyra Stefels on October 23rd, 2015

De laatste tijd werd ik weer getriggerd door allerlei mooie initiatieven, ideeën en vragen. Zoveel dingen om te doen, zoveel mogelijkheden, zoveel paden, zoveel mooie mensen. En wat ga je dan doen? Wat ga ik dan doen? Wat doen de mensen om me heen en hoe doen ze dat dan?

Dat waren de vragen waar ik mee aan het stoeien was. Wat maakt nou dat ik opeens weer open sta voor al die nieuwe dingen? Dat ik weer zoveel potentieel zie in van alles om me heen? Is het omdat ik die dingen allemaal echt wil gaan doen? Is het het enthousiasme voor nieuwe dingen dat ik dagelijks bij mijn eigen kinderen zie? Het ongeremd gaan voor alles wat leuk lijkt? Zonder na te denken over wat handig en haalbaar is?

Of is het ook een stukje mezelf laten verdwalen om niet te doen wat ik zo mooi, waardevol en daarmee ook zo spannend vind? Volg ik een dwaallichtje door een bos dat ik zelf aan het creëren ben? En waar kom ik dan uiteindelijk uit? Moeilijke vragen, zeker als je ze in je eigen hoofd aan het oplossen bent...

En dan word ik weer zo blij van mijn intervisiegroep. Die samen met mij en ik met hen, op zo'n avond weer eens de vragen uit het hoofd op tafel leggen. Wat wil je nou eigenlijk echt, is dan de vraag die uiteindelijk overblijft. En het antwoord op die vraag heeft geen 100 nieuwe ideeën nodig, maar rustig bij mezelf zijn, voelen wat er leeft in mijn hoofd en mijn lijf en dan eens diep ademhalen. 

Dan blijft er over wat ik eigenlijk al wist en dat geeft rust en richting.
Wat liever zijn voor mezelf, tijd nemen en de successen vieren met de mensen om me heen.

 


Posted in not categorized    Tagged with no tags


0 Comments

Leave a Comment