KyraCoacht
Op eigen benen
by Kyra Stefels on June 19th, 2015

Op eigen benen staan en anderen op eigen benen laten staan.
Wat een uitdaging!

Het liefst bescherm je je kinderen zoveel mogelijk. Wil je de pijn voor ze wegnemen en voorkomen dat ze ├╝berhaupt gekwetst worden. Tegelijkertijd besef ik ook dat ze zonder pijn en kwetsing niet groter worden, dat ze niet groeien als ze niet mogen leren van hun eigen fouten. En dan balanceer ik weer op dat dunne koord. Waar doe ik het wel en waar laat ik het los? Waar ga ik op de barricades en waar laat ik ze hun eigen gevechten aangaan?

En dat zegt ook iets over mij en mijn geschiedenis. Hoe ik alles zo graag goed wil doen, dat ik zo makkelijk naar binnen trek om te zien wat mijn aandeel in iets is. Een mooie eigenschap voor een coach, reflecterend vermogen, maar soms staat het ook in de weg. Dan moet ik de conclusie trekken dat het niet om mij gaat, dat ik in iets helemaal geen aandeel heb, dat ik door het op mezelf te betrekken de ander de ruimte ontneem om te kunnen groeien, te mogen worstelen en zelf boven te mogen komen. 

Coaching en mijn kinderen zien opgroeien hebben soms zoveel raakvlakken. In beide gevallen heeft de ander ruimte nodig om zijn eigen ontwikkeling te kunnen doorlopen. In beide gevallen, schep ik een veilige bedding waar vanuit dit mogelijk is. In beide gevallen zeg ik: "ga maar en ik ben hier als je me nodig hebt". In beide gevallen bepalen ze zelf hun doel en en loop ik met ze mee. En als dat dan lukt, wat een kado!Posted in not categorized    Tagged with no tags


1 Comments

Indra - December 2nd, 2014 at 10:48 AM
Herkenbaar & mooi!!

Leave a Comment