KyraCoacht
Hoe doe ik dat toch?
by Kyra Stefels on March 26th, 2015

Hoe doe ik dat toch? Het is iets dat ik me iedere keer weer afvraag als ik weer hetzelfde paadje opgewandeld ben.

Zo herkenbaar, voor mezelf in ieder geval wel inmiddels. Ik ben vastbesloten om het vanaf nu anders te gaan doen, neem ik me dan voor. Ik ga niet afwachten, ik ga niet boos worden, ik ga rustig blijven en humor gebruiken. Heel  vaak lukt het wel, en vaak ook weer helemaal niet.

Te laat kom ik er dan achter dat ik toch weer op dat ene vertrouwde paadje wandel met alles wat daarbij hoort. Ben ik er toch weer ingetuind toen mijn dochter de discussie opzocht, heb ik toch weer ingestemd met die ene vergadering, terwijl ik eigenlijk bedacht had dat het deze week echt niet handig uitkomt. En hoe komt dat dan dat ik toch weer dat paadje bewandel?

Ook daar heb ik inmiddels woorden en beelden bij. Zoals wij allemaal kom ook ik uit een gezin met een vader, moeder, broer en zus. En ook zij komen weer uit een familie met een vader, moeder, broers en zussen, enzovoorts. En omdat dat zo is, hebben we bepaalde dingen geleerd op een bepaalde manier te doen. Ik hoor het mijn moeder nog zo zeggen: "ja maar zo doen wij dat nu eenmaal (niet)". Niet goed, niet fout, maar zo heb ik het meegekregen.

En daarom lukt het me af en toe nog steeds niet om nee te zeggen tegen die ene vergadering, of ga ik toch weer de discussie met mijn dochter aan. En daarom ben ik dan ook zo blij als het me wel is gelukt om op de bank te gaan zitten met een boek en een kop thee en er ook daadwerkelijk van te genieten!

Stap voor stap ben ik onderweg, net als wij allemaal. Soms het ene paadje en soms het andere. Vaak een bekend paadje en soms ook weer helemaal nieuw. Wat een tocht!


Posted in not categorized    Tagged with no tags


0 Comments

Leave a Comment